Monday, 15 November 2010

rozentāls nr.3

šorīt gulēt iegāju ap 2.00. visi trauki tīri un galdi, krēsli savās vietās.
jā, nu jau laikam tiešām varu teikt, ka ir mājrestorāns 'rozentāls'. trešā reize vairs nevar būt nejaušība.


sestdienā braucu uz tirgu un veikaliem pēc produktiem. un veicu visus iespējamos priekšdarbus. 
visa svētdiena pagāja gatavojoties vakaram. kamēr anete par visu satraucās, es smalcināju riekstus. vēlāk ēdāji pamanīja un atzīmēja, ka visos ēdienos bija atrodami rieksti. nu ko, no sevis neaizbēgšu - man rieksti garšo.


uzkodās piedāvājām kaņepju sviesta maizītes - domājot par to, ka latviskumam ir īstais laiks, jo valsts svētki tepat pēc dažām dienām.
kā pirmos pasniedzām salātus. mani vasaras iecienītākie salāti ar cukini, pistācijām un fetu. starp citu, tieši šobrīd daudzviet veikalos un uz tirgus ir ļoti labi cukini.


šoreiz beidzot saņēmos taisīt arī gaļu, kas abas iepriekšējās reizes izpalika. cepetis ar plūmēm un apelsīna miziņu. klāt bija grūbas ar mazajiem tomātiņiem un riekstiem. vēlāk - šņakarēšanās daļā - tapa vēl otrs grūbu variants ar baziliku un fetu. recepti ielikšu citdienu atsevišķi.




un saldajā karamelē apvārīju mizotus ābolu gabalus un piedāvāju kopā ar plombīru un grauzdētiem lazdu riekstiem.
visu laiku glāzes tika uzpildītas ar sarkanvīnu. un sarunas raisīt raisījās.
[bildē esmu ar laines pašdarinātu somu, īpaši 'maltītei'. somā atradu arī divas saldētas meža pīles. satriecoši labi!]


paldies visiem atnācējiem.
un neatsverams paldies maniem palīgiem - anetei, kalvim un didzim. kā arī mammai un māsām.






ja saņemšos, decembra pirmajā pusē būs jau vēl viens 'rozentāls'.


apetīti!





5 comments:

  1. tas restorāns sāk ieienteresēt. varbūt kāds no ēdājiiem var pakomentēt?.. varbūt uz nākamo ir vērts aiziet?..

    ReplyDelete
  2. jā, jā, es to pašu nodomāju.

    ReplyDelete
  3. Esmu viens no ēdājiem! Varu pateikt tikai: "Mmmmmm, wow, ņam, šņek, šņek, dzin! Bum! Mmmmmm, ku garšīgi, omulīgi, netredicionāli, bohēmiski, draudzīgi! "
    Tātad - ir vērst, ir! :D

    ReplyDelete
  4. Sveiki!
    Vai kā mani šī ideja par mājrestorānu uzrunāja!
    Tikai- kā lai iegūst zelta biļeti uz šādu pasākumu janvārī? :]

    ReplyDelete
  5. ir iespēja atstāt šeit savu e-kastes adresi - nosūtīšu informatīvu materiālu, kad tiks izziņots norises datums ..) un tad jau tikai biļetes iegādes veiklības jautājums...kurš pirmais nopērk, tas arī tiek. nevienam nav nekādu priekšrocību.

    ReplyDelete