Monday, 16 August 2010

gaileņu risotto

vajadzēs (4-5iem ēdājiem):
gailenes ~ 1l
buljonu ~ 1,5l
pāris seleriju kātus
sīpolu
ideāli, ja ir mazliet kaltētas cepamās meža sēnes
risotto rīsus (piem, Arborio) ~ 450g
glāzi baltvīna
citrona sulu
sviestu
parmezānu
zaļumus
sāli, piparus


katlā sautē smalcinātus sīpolus un seleriju kātus
paralēli sagatavo buljonu
paralēli ar karstu ūdeni aplej kaltētās sēnes
sasautētajiem sīpoliem pievieno rīsus, pasautē, pievieno vīnu. kad vīns iztvaikojis/savilcies rīsos, pievieno sasmalcinātas izmērcētās sēnes + sauju gaileņu un šķidrumu, kurā tika mērcētas kaltētās sēnes



ik pa laikam apmaisa. kad šķidrums absorbējies, pielej mazliet buljona, apmaisa. pēc brīža atkal nedaudz buljona un tā turpina līdz rīsi gatavi - tiem jābūt it kā mīkstiem, bet tai pat laikā nedaudz stingriem - process aizņem 20-30min. kad gatavs, noņem no uguns, pievieno pikuci sviesta un dažas ēdamkarotes rīvēta parmezāna. samaisa. uzliek vāku un ļauj pāris minūtes atpūsties..)
paralēli pannā sviestā apcep pārējās gailenes, gatavām pievieno sāli, piparus, citrona sulu un zaļumus.
šķīvī liek risotto, pa virsu saceptās gailenes, parmezānu un svaigi maltus piparus.
var vēl klāt kautko svaigu un zaļu. un vīnu..)


No comments:

Post a comment